Het Doel

Happietaria zet zich in voor een project van IJM in India. Elk jaar worden er door het hele land miljoenen meisjes verhandeld voor seks. Ze worden opgesloten en misbruikt of verkocht via ondergrondse illegale netwerken. Hierdoor verliezen zij alle hoop op vrijheid. IJM strijdt tegen kinderslavernij en sex trafficking in onder ander de grote steden Mumbai en Kolkata. Samen met de lokale politie worden tal van reddingsacties gehouden in bordelen om de meisjes te bevrijden. Zo krijgen de meisjes, mede dankzij IJM, hun vrijheid weer terug.

 

Naast het bevrijden van meisjes uit bordelen zet IJM zich in om de rechtssystemen te verbeteren. Wetten die sex trafficking verbieden bestaan al, echter, deze worden in veel gevallen niet gehandhaafd. IJM wil de rechtssystemen transformeren door onder anderen trainingen te geven aan politie, officieren van justitie, rechters en maatschappelijk werkers in hoe de wetten gehandhaafd moeten worden. Zo heeft iedereen echt een eerlijke kans.

 

Wilt u ook uw steentje bijdragen aan de bestrijding van slavernij en de bevrijding van jonge meisjes uit de seks industrie? Wilt u ook nog eens een bijzonder avondje uit onder het genot van een mooie, studentikoze sfeer en lekker eten? Kom dan naar Happietaria Rotterdam. Tot dan!