De zoektocht naar een pand

Al sinds januari is de pandcommissie hard bezig met het zoeken naar een pand om in mei Happietaria Rotterdam te vestigen. Alle makelaars van Rotterdam worden afgebeld, het internet wordt afgestruind en er wordt warm contact gehouden met de gemeente. Tot nu toe nog met weinig resultaat. Veel makelaars met lege horecapanden wachten nog even af: ze hopen eigenlijk nog op een vaste huurder. Dit betekent dat ze op het laatste moment wellicht wel hun pand een maand willen laten huren door Happietaria.

Daarnaast is er wekelijks contact met het hoofd van de horeca van de gemeente. Hij probeert Happietaria te helpen met de zoektocht naar een pand. Ook wordt er naar de optie gekeken om een wijkcentrum of buurtgebouw te gebruiken om Happietaria te vestigen voor een maand.

Daarom is de hoop ook nog niet opgegeven. Het levert Gerben, voorzitter van de pandcommissie, een beetje stress op maar hij heeft er nog alle vertrouwen in: “We rekenen en vertrouwen erop dat het gaat goed komen. We hebben ten slotte nog anderhalve maand en elk jaar is het uiteindelijk goed gekomen!”