Happietaria Rotterdam Feestelijk Geopend door Carola Schouten!

ROTTERDAM – Woensdag 8 mei is Happietaria Rotterdam feestelijk geopend door minister Carola Schouten. ’s Middags begon de voorzitter van het Happietaria Management Team de opening met een dankwoord voor de commissies en sponsoren. Daarna heeft wethouder Grauss gesproken over zijn ervaringen met Happietaria. Carola Schouten had ook een leuke anekdote, omdat ze in haar studententijd zelf ook meegeholpen heeft! Daarna heeft ze het lint doorgeknipt en konden de genodigden onder het genot van een drankje het pand bewonderen.

Het Happietaria Management Team is al sinds januari bezig met het opzetten van hun eigen restaurant. Nu eindelijk met zichtbaar resultaat: een pop-up restaurant gerund door studenten, waarvan de gehele opbrengst naar het goede doel gaat. Carola Schouten heeft in haar studententijd zelf ook een Happietaria restaurant opgezet, dus ze vond het erg leuk om het pand officieel te openen. Volgens haar is Happietaria “het laten zien dat je niet alleen voor jezelf leeft, maar ook naar de ander omziet.”

Het goede doel waar het opgehaalde bedrag dit jaar naartoe gaat is een project van ZOA, genaamd “Hulp, Hoop en Herstel voor Vluchtelingen en de Kwetsbare Lokale Bevolking in Oeganda.” Bij de opening was er ook een vertegenwoordiger van ZOA aanwezig om de genodigden over dit project te vertellen.

Het HMT kijkt terug op een succesvolle eerste draaidag. De eerste shift was bijna helemaal vol door genodigden die bleven eten na de opening. De tweede shift was zelfs helemaal vol! Het HMT is heel enthousiast en heeft erg veel zin om zich de komende maand in te zetten.

De initiatiefnemer van Happietaria is de stichting Tear. In 1994 vond de eerste editie in Rotterdam plaats en vanaf dat jaar hebben er in Nederland meer dan 20.000 jongeren meegewerkt en hebben meer dan 100.000 mensen een bezoek gebracht aan een van de restaurants. Deze editie in Rotterdam is opgezet en wordt gerund door studenten van de verenigingen NSR en CSFR. Zij nodigen u van harte uit om te komen eten. U kan een reservering plaatsen via de Reserveren-pagina.