“Ik besefte dat mijn toekomst kan veranderen”

Happietaria ondersteunt dit jaar een project van ZOA in Oeganda. Binnen dit project worden vluchtelingen en lokale bevolking geholpen om een beter bestaan op te bouwen. Vandaag vertellen we het verhaal van Joy Sebit, een vluchteling met 5 kinderen, die door ZOA werd geholpen.

“Ik kan niet geloven hoe zeer mijn leven is veranderd, sinds ik in een groep met ZOA heb geleerd hoe ik moet sparen. Toen ik hier als vluchteling kwam, hadden ik en mijn familieleden erg veel moeilijkheden. Toen besloten we om aan te sluiten bij een groep van ZOA dat ons leven zou kunnen veranderen.”

In deze groep leren vluchtelingen zoals Joy om op een zelfstandige manier het land te bewerken. Hierna sloot Joy zich aan bij de VSLA groep, waar er wordt geleerd wat de waarde van geld is, als je het spaart.

“In de VSLA groep besefte ik dat mijn toekomst kan veranderen. Ik heb geleerd om de kleine winsten van mijn bedrijfje te sparen. Aan het eind van de training was ik erg blij, want ik heb veel geld kunnen sparen. Hiermee kon ik 5 stoelen, een zonnepaneel en een geit kopen. Mijn inkomen is ook gestegen, waardoor ik en mijn familie nu drie maaltijden per dag kunnen eten.”

Lees meer over het project van ZOA op de pagina over het doel.