Maak kennis met: Jan Willem

Naam: Jan Willem van Gurp
Leeftijd: 21 jaar
Studie: Afgestudeerd Industrieel Product Design, binnenkort starten met Bedrijfskunde
Taak: Verantwoordelijk over vrijwilligers werven en aansturen en secretaris

Waarom help je mee om Happietaria waar te maken?
Het is een mooie manier om iets voor de medemens te doen. Het is misschien een beetje ontastbaar, omdat de vluchtelingen die we helpen helemaal in Uganda zitten. Toch voelt het wel alsof ik echt wat kan voor ze kan doen. Daarnaast is het fijn om met mensen samen te werken en samen zoiets groots neer te zetten. Tegelijkertijd is het ook een klein voorproefje in de praktijk voor de studie die ik straks ga volgen.

Wat vind jij belangrijk als je uiteten gaat?
Eten koken kan iedereen wel, maar bij het uiteten gaan, draait het uiteindelijk om de sfeer. Als je bijvoorbeeld op date gaat, ga je niet naar de Mac Donalds. Niet omdat het eten daar niet te doen is, maar om de sfeer. De juist aankleding geeft net die touch en bepaalt de setting voor de avond.

Eten koken kan iedereen wel, maar bij het uiteten gaan, draait het uiteindelijk om de sfeer.”

En als je zelf kookt, wat is jouw signature dish?
Ik houd heel veel van koken en kook meestal pasta’s. Als ik kook doe ik ook altijd de moeite om het mooi te serveren. Als het goed smaakt moet het er ook leuk uitzien. Mijn favoriete eten is spareribs.

Waar mag je voor wakker gemaakt worden?
Dat moet dan wel iets zijn waar ik niet mijn bed voor uit moet. Dus spareribs lijkt me dan niet zo’n goed idee. Je mag me wel wakker maken voor chocolate chip cookies. Eigenlijk zou ik een smoothie met spinazie en banaan moeten zeggen, want zo kom ik wel heel ongezond over.

Wat is jouw guilty pleasure?
Ik ben echt verkocht aan de serie ‘Friends’. Op dit moment ben ik die voor de vijfde keer aan het kijken. Het is grappig, het heeft een goed verhaal en het zit fijn in elkaar. Ik kijk dat zelfs onder het eten tot net voordat ik naar bed ga.